Rafael Cazarin


Rafael Cazarín és Investigador Post-doctoral del Govern Basc-la Universitat del País Basc a l’organització Sonke Gender Justice (Sudàfrica). Des del 2012 és membre del Departament de Sociologia de la mateixa Universitat, on el 2015 va finalitzar un projecte d’investigació doctoral (cum laude) amb una beca atorgada pel Govern Basc. En els darrers anys, Cazarín ha estat investigador visitant en diversos centres de recerca. Al Centre Africà per la Migració i la Societat de la Wits University (2013) va ser membre de l’equip del Consorci “MiWork” que analitzava les trajectòries laborals dels treballadors migrants a Durban i Johanesburg. Al 2015 va realitzar una estada a l’Institut Internacional de la Migració (IMI) de la Universitat d’Oxford, treballant sobre temes de pertinència religiosa i integració social de la diàspora africana. D’altra banda, Cazarín rebrà el 2018 el Premi Ivan Varga New Generation Sociologist pel Comitè RC22 de l’Associació Internacional de Sociologia. Des del 2012, és investigador de l’ISOR-UAB, col·laborant en diversos projectes sobre polítiques públiques en matèria de diversitat cultural i pluralisme religiòs.


Contribucions

2017. Emotions and the spiritual knowledge: navigating (in)stability and (dis)trust in migrant initiated churches. Annual Review of the Sociology of Religion – Pentecostals and the Body
Vol: 8.  Brill

2017 (With Cossa, E.) Spiritual brokers: the role of African pastors in the mediation of migratory processes. Journal: Critical African Studies. Special issue: Vital Stability Special Edition , Routledge

2018. Pentecostalism and a global community of sentiment. Forging African Communities – Mobility, Integration and Belonging. Palgrave and MacMillan. Hampshire, UK.

2018. African pastors and the visual (re)production of a religious culture: the cases of church posters. Etnografica. Special issue:  Etnografica 20 years anniversary.


Àrees d'interès

Gènere

Religió i pluralisme

Identitats col·lectives i minories

Emocions i transformació social


Docència

Tècniques qualitatives avançades en investigació social. Departament de Sociologia. Universitat del País Basc UPV-EHU. Màster en Ciències Socials i Grau de Sociologia 2014/2015/2016/2017.

Sociologia de la religió (masterclass). Department de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Grau en Sociologia, 2014.