Clara Fons


Sociòloga i escriptora. Directora de la revista Dialogal i de la publicació digital Dialogales, membre del grup de recerca ISOR-Investigacions en Sociologia de la Religió i col·laboradora de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós. Divulgadora de la temàtica religiosa.

Directora de la revista Dialogal, cap de programes d’AUDIR (Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional) i, des de l’any 2006, membre del grup de recerca ISOR. Com a membre del grup de recerca ha format part de l’equip de treball de diversos projectes monogràfics, tant centrats en la diversitat religiosa catalana com específics de l’Església catòlica. La confecció i divulgació del Mapa Religiós de Catalunya, finançat per la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, ha estat una de les seves principals dedicacions en el marc del grup de recerca. Interessada per la divulgació de la temàtica religiosa, espiritual i conviccional en general, ha publicat múltiples articles i alguns llibres, i ha dirigit també documents audiovisuals destinats a comunicar aquesta realitat.


Contribucions

2017. “Les religions a Catalunya, avui” a Mallol, M. (dir.) Creences i religions. Llibertat, diversitat i conflicte. Museu dels Sants – Institut Municipal de Cultura d’Olot: Olot.

2017. “Radicalisme. Diàleg entre Jofre Montoto i Anna Teixidor”. Dialogal. Un món amb ànima. Núm. 62.

2016. La caputxinada. Frares compromesos amb el país i la llibertat. Barcelona: Ed. Mediterrània.

2014. El mapa de minories religioses de Catalunya. Una realitat canviant” a Monzon, A., Martínez, J. A., Bea, E. (dirs.) Colligite Fragmenta. Pensar el cristianisme en temps postmoderns. Universitat de València: València.

2011. (Amb Estruch J.). Fills del Concili. Retrat d’una generació de capellans. Barcelona: Ed. Mediterrània.

2012. (Amb Luque, B.; Forteza M.) “El mapa de minories religioses de Catalunya”. Associació Catalana de Sociologia. Núm. 28.

2012. (Amb Fernández, E.) “Mirar enlaire. Per a una anàlisi del tractament de la diversitat religiosa als llibres de text de l’assignatura de Religió Catòlica a l’ESO”. Diàlegs. Núm. 56.

2009. (Amb Fernández E.; García-Romeral G.) “Navigating Religious Boundaries at School: From legitimate to specious religious questions”. Mediterranean Journal of Educational Estudies (MJE). Volum 14. Número 1.


Àrees d'interès

Sociologia de la religió

Diàleg interreligiós i interconviccional

Espiritualitat


Docència

Formació online sobre diversitat religiosa i atenció al final de la vida. Mémora (2017).

Diversitat religiosa, salut i final de la vida. Mémora (2017).

S’Avis. Projecte intergeneracional sobre diversitat religiosa. AUDIR i Escola Vedruna-Gràcia (2015-2016).


Dades de contacte