Rosa Martínez-Cuadros


Investigadora postdoctoral del grup de recerca ISOR. Doctora en Sociologia amb Menció Internacional i Menció Cum Laude per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2022. Ha estat investigadora visitant a la Universitat de Birmingham i la seva formació prèvia al doctorat ha tingut lloc a la Universitat Pompeu Fabra (Grau en Humanitats), a Boston College (Conveni Bilateral durant el grau), a la Universitat de Barcelona (Master en Antropologia) i a la Universitat de Manchester (MA Religion and Political Life). La seva tesi doctoral va comptar amb el finançament de les ajudes FPU del Ministeri d’Universitats. Al 2021 va rebre el Premi “Peter B Clarke Memorial Essay Prize” per un assaig escrit a partir de la seva tesi doctoral. La seva recerca aborda l’estudi del islam, el gènere i la participació política i social. També ha col·laborat en diversos projectes d’investigació sobre diversitat religiosa i expressions públiques de la religió, amb perspectiva de gènere. Al 2022 va rebre finançament de la INSBS de de la Universitat de Birmingham,  per una recerca sobre la intersecció entre islam, ciència i salut.


Contribucions

 

– Griera Llonch, Mar  i  Martinez-Cuadros, Rosa (2021). Feminisme i religió: una relació impossible? en Feminismes, religions y llibertat de consciència. Informe Ferrer i Guàrdia., pp.17-29.

Martinez-Cuadros, Rosa,  Carolina Estesio Rubio, Mar Griera. (2021). Defying secularization. Biographical trajectories of young Muslim and Sikh women activists in Barcelona, in “Etnografia e ricerca qualitativa, Rivista quadrimestrale” 3/2021, pp. 411-432, doi: 10.3240/102936

-Blanco, Víctor Albert, and Rosa Martínez-Cuadros. (2021). “Conmemorar la Ashura en la diáspora. Limitaciones y posibilidades en el uso del espacio público en Barcelona y París.” Revista de estudios internacionales mediterráneos 30, pp. 1-23.


Àrees d'interès

 

– Islam i gènere.

– Diversitat religiosa, participació política i espai públic

– Islam, ciència i salut