Maria Forteza


Llicenciada en Filosofia per la Universitat de Barcelona, l’any 1999, i en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, l’any 2004. És membre de l’ISOR des de 2004, on ha participat en diversos projectes sobre diversitat religiosa i models de laïcitat. Va ser Becària del programa FPU del Ministerio de Educación y Ciencia al Departament de Sociologia de la UAB, de 2006 a 2010. Ha realitzat estades de recerca com a investigadora convidada a la Università Gregoriana (Roma-Itàlia), a la Università degli Studi di Torino (Itàlia) i a l’Ècole des Hautes Études en Sciences Sociales (Paris-França). És professora convidada a l’ISCREB com a docent de l’assignatura de Sociologia de la Religió i professora a AUDIR.  Actualment coordina el Mapa religiós de Catalunya i participa en diversos projectes, alhora, realitza la seva tesi doctoral: “El Pluralisme a l’Església catòlica. Una comparació entre moviments laics”.


Contribucions

2012. (Amb Fons C.; Luque, B.) “El mapa de minories religioses de Catalunya”. Revista Catalana de Sociologia. Núm. 28.

2011. (Amb Griera M.) “New actors on the governance of religious diversity in Europeans cities: The role of interfaith platforms” in Haynes, Jeff and Hennig, Anjia. Religious Actors in the Public Sphere. London: Routledge.

2011. (Amb Martínez-Ariño, J.; Griera, M.; García-Romeral, G.; Forteza). “Inmigración, diversidad religiosa y centros de culto en la ciudad de Barcelona”, Migraciones, 30, 101-133.

2011. “La gestió de la diversitat religiosa a Marsella” y “La gestió de la diversitat religiosa a Torí”. En: Griera, Maria del Mar, Diversitat religiosa i món local: una mirada a Europa. Barcelona: Diputació de Barcelona.

2008. (Amb Gómez, J.) Cultura religiosa a l’escola. Jornades internacionals sobre una assignatura aconfessional. Barcelona: Generalitat de catalunya. Departament de la Vicepresidència. Direcció general d’Afers Religiosos.

2008. (Amb García-Romeral, G.; Griera, M.). “Gestión de la diversidad religiosa en el ámbito sanitario catalán”. Inguruak, 46: 57-74.


Àrees d'interès

Sociologia de la religió

Pluralisme religiós i diversitat religiosa

Esglèsia catòlica


Docència

Professora convidada de “Sociologia de la religió” a l’ISCREB

Professora convidada de “Diversitat religiosa a l’àmbit sanitari” a AUDIR