Marta Simó


Doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (2018) amb la Tesi: La memòria de l’Holocaust a l’Estat Espanyol. Des d’una perspectiva històrica i una perspectiva sociològica. Especialista en Identitats Jueves i Holocaust per la Universitat Jagellonska de Cracòvia a Polònia (2005) i la Universitat Estatal de Moscou a Rússia (2010).

Des del 2012 investigadora al grup ISOR. Membre del Grupo de Treball “Exili, Deportació i Holocaust” del Memorial Democràtic i del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Des de 2013 fins el 2016 membre de l’Equip d’experts multilingües de l’IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance). Des de 2015 membre del Comitè Executiu de l’EHAS (European Association for Holocaust Studies). Des del 2018 membre del projecte Stories that move de la Casa Anne Frank de Berlin, membre del Grup de treball sobre descendents dels supervivents de la persecució nazi del Bundersverband information & Beralung für NS- verfolgte de Colònia i membre del grup de recerca en TLH (teaching and learning about the Holocaust) conjuntament amb la Universitat de Haifa (Israel).


Contribucions

2018. Auschwitz i Shoah a Vinyes R. Diccionario de la Memoria. Editorial Gedisa

2017. (With Eckmann, M., Stevick, D., & Ambrosewicz-Jacobs, J) S. Research in Teaching and Learning about the Holocaust. A dialogue beyond borders. Berlin: Metropol Verlag.

2016. Challenges for Memory, Teaching and Learning about the Holocaust in Spain in Bystanders, Rescuers or Perpetrators”. IHRA.

2015. Дев’ята мiжнародна конференцiя «уроки голокосту та сучасна Росiя. Голокост i cучаснiст. 1 (13)

2015. ITS, Spain and the Holocaust. In yearbook 2015 „Freilegungen – Spiegelungen der NS-Verfolgung und ihrer Konsequenzen“ . Wallsteinverlag. 

2009. “Испания”. ХОЛОКОСТ НА ТЕРРИТОРИИ СССР. Энциклопедия. РОССПЭН.


Àrees d'interès

Holocaust i altres genocidis

Sociologia de la memòria, la cultura i les identitats

Educació en Drets Humans


Docència

Col·laboració en diversos màsters i postgraus impartint docència sobre Holocaust, Educació sobre l’Holocaust i altres genocidis, i Memòria

Docent a la Facultat d’Econòmiques de la Universitat Estatal Humanitària de Moscou


Dades de contacte