Investigacions en sociologia de la religió

SEMINARI – “Religion and Science in Covid Times: Research Perspectives” (19-20 novembre)

0

En el marc del cicle “Religions a la Ciutat”, organitzat per l’ISOR amb el suport de la Fundació “la Caixa”, Palau Macaya, aquest seminari (19 i 20 de novembre) pretén explorar la relació complexa entre ciència i religió en les societats contemporànies. L’objectiu és descobrir els nous reptes que planteja la pandèmia de la COVID en la intersecció de la religió i la ciència. El seminari s’organitza al voltant de quatre sessions acadèmiques, cadascuna d’elles abordant el tema des d’una perspectiva diferent (moviments contraris a les vacunes, ciència i religió evolutives, vincles entre teories de la conspiració i religió-espiritualitat i relació entre ocultisme i ciència). Totes les sessions seran en format online, a través de la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Dijous 19/11/2020

16h. Opening Presentation: Religion and science: new research challenges in COVID times | Maria del Mar Griera (ISOR-UAB)  

16.30h. Pandemics and Politics: Religion, Science and Vaccine Hesitancy | Paul Bramadat – University of Victoria (Canada).
Chair: Rafael Cazarín (ISOR-UAB)
 
17.30h. Identification with Science and the Public Understanding of Evolution in the West | Stephen Jones – University of Birmingham (UK), and Rebecca Catto – State Kent University (US).
Chair: Cecilia Delgado-Molina (ISOR-UAB)

19.00h. Conferència oberta: Ciencia y Religión en tiempos de COVID: retos y reflexiones en la “nueva normalidad”
Verónica Giménez-Béliveau, sociòloga i investigadora del CEIL CONICET (Argentina) & Josep Lobera, professor de sociologia de la Universitat Autònoma de Madrid (UAM). Moderació per Maria del Mar Griera, professora de sociologia de la UAB i directora de l’ISOR.

Divendres 20/11/2020

09.30h.Science, (Con)spirituality and COVID-19 | Anna Halafoff – Deakin University (Australia)
Chair: Rosa Martinez (ISOR-UAB)  

10.30h. Etnografiar el misterio: desafíos para su estudio | Marina Jaciuk – Katholische Univerität Eichstätt-Ingolstadt (Alemania)
Chair: Victor Albert (ISOR-UAB)
 
12:00h. New research projects and debate

Comparteix.

Feu un comentari