Investigacions en sociologia de la religió

SEMINARI – Identitats perifèriques? Joves, religió i estigmes

0

En el marc del cicle “Religions a la Ciutat”, organitzat per l’ISOR amb el suport de la Fundació “la Caixa”, Palau Macaya, aquest seminari (10 i 11 de desembre) té un doble objectiu. Per un costat, pretén explorar la construcció d’identitats religioses entre els joves en les ciutats europees contemporànies. Per altra banda, busca analitzar les polítiques públiques destinades tant al reconeixement de la diversitat religiosa com les accions que s’emmarquen dins l’agenda de la “des-radicalització”. El seminari comptarà amb la participació d’investigadors/es internacionals, però també d’investigadors i actors socials i polítics que treballen sobre el tema a Catalunya i Espanya. Totes les sessions seran en format online, a través de la plataforma Zoom. Cal inscripció prèvia a través d’aquest formulari.

Programa:

Dijous 10 de desembre de 2020

15.45h – Presentació inicial: Joves, religió i estigmes

Rosa Martinez Cuadros (UAB)

16.15h- Religió, gènere i etnicitat

Cristina R. Reche (UAB): “La mixticidad, la religión y el género a través de los procesos identitarios; “Cuando pienso en identidad, pienso en el Islam””.

Antonio Montañés (St Andrews): “Maculinidades evangélicas entre jóvenes gitanos españoles”.

18.00h- Open conference “Free speech and radicalization after Samuel Paty?”/ “Llibertat d’expressió i radicalització després de Samuel Paty?”

Nadia Fadil (KU Leuven)

Presenta i modera: Moussa Bourekba (CIDOB)

(Activitat en anglès, traducció simultània al català)

Divendres 11 de desembre de 2020

9.30h – Reflexions dialogades al voltant de la ciutadania, l’islam i la joventut

Ana Planet (UAM)

Salvatore Madonia (UAM)

11.30h- Taula oberta: Entre la prevenció i la discriminació religiosa. Les conseqüències no previstes dels protocols contra la radicalització a les escoles”

Laura Mijares (UCM)

Marta Simó (UAB)

Fatiha El Mouali (UCFR)

Eduard Marco (SAFI)

Comparteix.

Feu un comentari