Investigacions en sociologia de la religió

La Dra. Cecilia Delgado-Molina s’incorpora a l’ISOR com investigadora postdoctoral

0

La Dra. Cecilia Delgado-Molina s’uneix a l’equip de l’ISOR com investigadora associada al projecte de recerca internacional Science and Religion: Exploring the Spectrum of Global Perspectives coordinat per la Universitat de Birmingham (UK) i en el qual participen nou universitats de tot el món. Durant els propers dos anys, un equip multidisciplinari de diferents àrees de les ciències socials aprofundirà en la comprensió de les percepcions públiques de la relació entre ‘ciència’ i ‘religió’ en diversos contextos socials i culturals, tant en persones religioses com no religioses.

Cecilia Delgado-Molina és doctora en Ciències Polítiques i Socials amb orientació en sociologia per la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) i ha realitzat estades de recerca al grup Societat, cultura i religió de l’Ceil-Conicet a Buenos Aires, Argentina, al Center for Interdisciplinary Research on Religion und Society (cirrus) de la Universitat de Bielefeld, Alemanya, a la University of Utah als Estats Units i des 2016 és membre de l’equip coordinador del Laboratorio de Observación del Fenómeno Religioso en la Sociedad Contemporánea de l’Institut de investigacions Socials de la UNAM.

Les seves àrees d’investigació són la sociologia de la cultura i de la religió, els processos de formació de les creences i les identitats; així com les metodologies qualitatives. Ha treballat sobre les cruïlles entre religió i violències, des d’una perspectiva estructural en les relacions de les Esglésies i l’Estat, així com sobre el paper de les creences religioses en la interpretació de les experiències límit en víctimes de violència. Des d’aquesta perspectiva està desenvolupant una línia d’investigació sobre religió i salut mental que formarà part del seu treball en el ISOR.

Consulta les seves publicacions a: https://uab.academia.edu/CeciliaDelgadoMolina

Comparteix.

Feu un comentari