L’objectiu principal de la Xarxa Internacional de Ciència, Religió i Salut és fomentar la col·laboració entre els investigadors que treballen a la intersecció de la ciència, la religió i la salut.
La xarxa té tres línies principals dactuació.
- Estimular la comunicació i la fertilització creuada teòrica entre investigadors per avançar en la comprensió de les narratives socials i culturals sobre ciència, religió/espiritualitat i salut.
- Identificar, sistematitzar i difondre la investigació existent sobre aquest tema i crear un directori d’investigadors que investiguen sobre el tema a Europa.
- Promoure activitats de formació i tutoria per a acadèmics principiants que treballen en aquest camp a tot el món.
Més concretament, ens centrem en la investigació que es produeix al voltant de les tres dimensions següents:
- La mobilització de la ciència i els coneixements religiosos/espirituals en la comprensió de la vida, la malaltia i la mort.
- Els debats, controvèrsies i dinàmiques al voltant de les tecnologies biomèdiques (vacunes, quimioteràpia, teràpia genètica).
- I la cristal·lització dels debats científics i religiosos en la provisió de salut. Considerem aquests tres camps relacionats amb la salut com a llocs privilegiats per explorar la intersecció entre religió/espiritualitat i ciència en el context internacional.
La xarxa prioritzarà la investigació que compleixi les dues condicions següents:
- Té una dimensió empírica.
- Es duu a terme des de la perspectiva de les ciències socials i humanes.
La Red està finançada per la International Research Network for the Study of Science and Belief in Society (INSBS).
Dades del projecte
El projecte Xarxa Internacional de Ciència, Religió i Salut està coordinat per la professora Maria del Mar Griera (PI), la professora Marian Burchardt, Séverine Mathieu, Denis Pelletier and Rafael Cazarin.
Aquest projecte està finançat per la International Research Network for the Study of Science and Belief in Society (INSBS).