Investigacions en sociologia de la religió

L’ISOR participa al projecte RelEP

0

L’ISOR forma part del consorci que du a terme el projecte “Religió al Parlament Europeu – RelEP”. Es tracta d’un projecte de recerca internacional sobre les creences i preferències religioses dels membres de Parlament Europeu (MEP). Concretament, el RelEP té com a objectiu intentar respondre les següents preguntes:

  • Les elits polítiques europees estan més secularitzades que els ciutadans de la UE i els actors polítics nacionals?
  • Quins efectes té la religió en la socialització política dels eurodiputats (estructures multipartidistes, grups de pressió religiosos) i, al revés, quina és la influència del Parlament europeu sobre la religió?
  • Com interactuen la religió i el procés de presa de decisions polítiques a nivell europeu? Què passa en la relació triangular entre nació, Europa i religió?

El projecte està coordinat pel professor François Foret, director del Centre d’étude de la vie politique de l’ULB – (Cevipol), de la Université Libre de Bruxelles. L’ISOR ja va participar en l’edició anterior del projecte, que es va dur a terme entre els anys 2009 i 2014, i que va donar lloc a aquesta publicació:

Garcia-Romeral, G. & Griera, M. (2014) “Politics and religion beyond state borders: the activity of Spanish MEPs on religious issues”, Religion, State and Society, nº 42. DOI: 10.1080/09637494.2014.941615

Comparteix.

Feu un comentari