Investigacions en sociologia de la religió

L’investigador Rafael Cazarin s’incorpora a l’ISOR amb el programa Juan de la Cierva

0

El Dr. Rafael Cazarin acaba d’incorporar-se a l’equip de treball de l’ISOR a través d’una beca postdoctoral Juan de la Cierva atorgada pel Ministeri de Ciència per a un període de 3 anys (Ref .: JC2018-035409-I). Durant aquest temps, el Dr. Cazarin desenvoluparà la seva activitat investigadora al voltant de dues àrees:

A la primera línia d’investigació, “Ciència i Religió, perspectives globals”, Cazarin participarà en les activitats del projecte Science and Religion Exploring the Spectrum: The Relationship between Evolutionary Science and Religious Belief in Global Perspective (SRES2), que pretén desenvolupar una nova àrea de recerca sobre la relació entre ciència i religió, especialment sobre la intersecció entre la ciència evolutiva i la religió en l’espai públic. El projecte està finançat per la Templeton Religió Trust, i implica un equip multidisciplinari de diferents àrees de ciències socials de 9 universitats de tot el món. L’equip treballarà examinant les perspectives socials i culturals sobre evolució i religió a Argentina, Austràlia, Canadà, Alemanya, Espanya, Sri Lanka, Estats Units i el Regne Unit. Com investigador Juan de la Cierva, en el marc del projecte SRS el Dr. Rafael Cazarin durà a terme un treball de camp a Catalunya per explorar la construcció social del gènere a la cruïlla entre religió i ciència. D’aquesta manera, espera mapejar els debats públics actuals entorn de la ciència i la religió lligats a la qüestió del gènere a Espanya en els últims vint anys.

En la segona àrea de treball, intitulada “La construcció de masculinitats en l’àmbit religiós”, l’investigador dóna continuïtat a una anàlisi de programes de prevenció de la violència sexual i de gènere al Sud d’Àfrica. Aquesta línia d’investigació s’inicia el 2017 a partir d’un treball de camp de dos anys en l’organització internacional Sonke Gender Justice, finançada pel Departament d’Universitats i Investigació de Govern Basc / Eusko Jaurlaritza (Ref .: POS_2016_01_0022)

Podeu consultar les publicacions de R. Cazarin a uab.academia.edu/RafaelCazarin

Comparteix.

Feu un comentari